ChristenUnie en ozb

Topbanner geld 944x390zondag 10 november 2019 16:38

Maandag 11 november brengt het gemeentebestuur een pakket bezuinigingsvoorstellen in stemming bij de raad. Het college noemt dit: het herstelplan.

Kern van dit plan is het terugdringen van het tekort op de jeugdzorg ter grootte van drie miljoen euro. Door een greep in de eigen spaarpot te doen, de ozb met een procent extra (bovenop de afgesproken twee procent) te verhogen en een bezuiniging van 1,5 miljoen euro op te leggen. Uiteindelijk moeten de maatregelen ertoe leiden dat Oldambt in 2023 een financieel gezonde gemeente is.


De ozb is de belasting die gemeenten oplegt aan huiseigenaren en bedrijven. De regering wil dat gemeenten zich inhouden en het ozb-tarief hooguit met de inflatie verhogen. Maar onze gemeente wil daar overheen. En Oldambt hééft al één van hoogste ozb-heffingen van Nederland.
De ChristenUnie vindt het principieel onjuist dat vooral huiseigenaren opdraaien voor begrotingstekorten en voor de voorzieningen waar alle bewoners gebruik van maken.
De ChristenUnie streeft ernaar om de ozb niet te laten stijgen, hoogstens alleen met inflatiecorrectie.


Daarom heeft ze samen met CDA en D’66 een amendement ingediend waarin het college wordt opgedragen het herstelplan te wijzigen. De ozb mag in 2020 slechts met de inflatiecorrectie worden verhoogd, nml met 2% 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Amendement - Geen extra verhoging OZB 2020.pdf558,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie en ozb'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.