Nieuwe burgemeester Oldambt. Raad neemt voordracht vertrouwenscommissie met algemene stemmen aan.

dvhn01072010zaterdag 03 juli 2010 20:34

Donderdag 1 juli heeft Gert Jan Bolt als voorzitter van de vertrouwenscommissie de naam bekend gemaakt van de beoogd burgemeester van Oldambt.
Pieter Smit.

Vanaf 8 april is de commissie aktief geweest. Ze heeft gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Naar aanleiding daarvan heeft de commissie daar een oordeel over gevormd. En een voordracht gedaan naar de gemeenteraad.

Donderdag werd die voordracht met algemene stemmen aangenomen.

De heer Smit past uitstekend binnen de profielschets voor de burgemeester van het Oldambt, zoals de gemeenteraad deze vastgesteld. Speerpunten waar  in het bijzonder naar zijn gekeken zijn de kwaliteiten: aanjager en verbinder. 

Het besluit van de gemeenteraad wordt nu aan de commissaris van de Koningin en de minister van Binnenlandse Zaken gestuurd. Het is aan de minister van Binnenlandse Zaken om de kandidaat voor te dragen aan de Koningin. De Koningin tekent als laatste het benoemingsbesluit. De benoeming is na het zetten van deze handtekening definitief. De gemeente Oldambt gaat ervan uit dat de benoeming medio september/begin oktober rond zal zijn.

Foto: dagblad van het noorden 1.7.2010

« Terug

Reacties op 'Nieuwe burgemeester Oldambt. Raad neemt voordracht vertrouwenscommissie met algemene stemmen aan.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.