ChristenUnie wil veilige verkeerssituatie in Westerlee

zebrapaddonderdag 09 december 2010 22:25

De ChristenUnie zal in de raadsvergadering van woensdag 15 december het college met klem oproepen op zeer korte termijn de onveilige verkeerssituatie in het dorp Westerlee te verbeteren.

In het nieuwbouwgebied Bevrijdingslaan / Bikkershorn wonen veel gezinnen met schoolgaande kinderen. De beide basisscholen bevinden zich aan de overzijde van een drukke verkeersweg. Een combinatie van hard rijdend verkeer en een oversteekplaats voor voetgangers, vlakbij een bocht in de weg, zijn de ingredienten voor onveiligheid op straat. Regelmatig wordt een ongeluk op het nippertje voorkomen. De bewoners van Westerlee zijn het  wachten moe en verlangen van de gemeente dat de herinrichting van de Hoofdweg bij de kruising met  de 2e Garstelaan, na jaren lijdzaam wachten, op korte termijn wordt uitgevoerd.

“De Hoofdweg is een belangrijke verbinding en moet veilig zijn voor álle verkeersdeelnemers. De situatie zoals die nu is, moet veiliger worden, het aanleggen van een zebrapad is wel het minste wat de gemeente kan doen”, aldus het raadslid van de ChristenUnie GertJan Bolt.  

Verder weet het ChristenUnie raadslid dat de inwoners grote zorgen hebben over de toename van het vrachtverkeer door het dorp. Gemeentelijke plannen om de structuur van deze weg aan te pakken lijken in de ijskast te liggen. Volgens de ChristenUnie man de hoogste tijd om de handen uit de mouwen te steken.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht