Oldambt en ChristenUnie

logo voor elkaar kleurmaandag 10 augustus 2009 20:50

De ChristenUnie werkt met nieuw elan naar de gemeenteraadsverkiezingen toe. Een nieuw te vormen gemeente brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Scheemda en Reiderland zijn van oudsher typische plattelandsgemeenten. Winschoten een stad. Hoe breng je dat samen?
De drie gemeenten met ieder haar eigen geschiedenis en haar een eigen cultuur zullen samensmelten tot één geheel.
De ChristenUnie ziet hierin een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd.

Waar staat de ChristenUnie dan voor?

De ChristenUnie staat voor politiek gebaseerd op bijbelse normen en waarden.

De fractie van de ChristenUnie maakt zich sterk voor een samenleving waarin relaties tussen mensen en groepen mensen centraal staan. In plaats van een maatschappij waarin mensen voornamelijk op zichzelf gericht zijn. Dit betekent in de praktijk dat vrijwilligerswerk gestimuleerd en ondersteund wordt.  En dat in ieder dorp het verenigingsleven behouden moet blijven (leefbaarheid).

Iedereen hoort er bij. Voor mensen is het belangrijk dat ze meedoen, mee verantwoordelijk zijn.  Voor iemand met een beperking net zo goed als voor iemand die alles mee lijkt te hebben. Voor een geboren en getogen Groninger net zo goed als voor een vluchteling uit Ghana. Betrokken burgers voelen zich verantwoordelijk voor de omgeving waarin ze wonen en hebben oog voor elkaar.

De fractie van de ChristenUnie heeft passie voor alles wat leeft. De ChristenUnie heeft de overtuiging dat de mens de natuur in bruikleen heeft. Volgende generaties, maar ook mensen die elders leven, moeten leven met de gevolgen van onze manier van leven…De ChristenUnie wil zich sterk maken voor een duurzame samenleving.  De ChristenUnie is van mening dat de gemeente hier het goede voorbeeld kan geven: het energieverbruik van openbare gebouwen en straatverlichting kan flink gereduceerd worden.

ChristenUnie vindt het belangrijk dat de verschillende dorpen hun eigen karakter behouden. En dat de voorzieningen in stand blijven. Denk aan steunstee’s en sportvelden.

Het is voor de ChristenUnie vanzelfsprekend dat Winschoten het centrum van de regio blijft waar grotere voorzieningen zoals cultuurhuis en streekziekenhuis gesitueerd zijn.

De ChristenUnie wil het goede van het Oldambt behouden.

Het complete verkiezingsprogramma is te lezen en te downloaden

« Terug

Reacties op 'Oldambt en ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.