15-8. En nu verder.

cultuur oldambtdonderdag 14 juli 2011 22:17

De kogel is door de kerk. De raad heeft besloten door te  gaan met de bouw van een cultuurhuis.  15 van de 23 aanwezige raadsleden stemden vóór.  8 stemden tégen.

De fractie van de ChristenUnie had het graag anders gezien.  Maar ziet toch reden tot optimisme:

In oktober 2010 werd besloten te starten met het traject om dit cultuurhuis te bouwen.  Toen waren slechts de ChristenUnie en de VCP tégen. (klik hier)

De ChristenUnie heeft sindsdien  initiatief genomen om inwoners van Oldambt te betrekken bij de besluitvorming.  We hebben opgeroepen hun mening over dit onderwerp te geven. En op te sturen naar de partij waar ze in 2009 op stemden.  (klik hier)

Er is gehoor gegeven aan die oproep. Vooral via e-mail zijn veel brieven binnengekomen bij de verschillende fracties.  Zelf hebben we 33 brieven ontvangen.  Niet alleen van tegenstanders van de bouw.

Mede door de inspanning van deze briefschrijvers hebben verschillende raadsleden hun standpunt herzien.  En zo stemden individuele raadsleden van PvdA, CDA en VVD tégen de bouw van een cultuurhuis.

Voor ons een illustratie dat er wel degelijk raadsleden zijn die luisteren naar de mening van hun achterban.

Hoewel teleurstelling nu overheerst, hoopt de ChristenUnie dat de  vóór –stemmers gelijk krijgen:  Dat de bouwkosten niet meer worden dan de begrote 21 miljoen. Dat het sprookjesachtige businessplan toch reëel blijkt. Dat het cultuurhuis een bruisende plek zal zijn in de stad Winschoten.

« Terug

Reacties op '15-8. En nu verder.'

Renesmurf
Geplaatst op: 14-07-2011 22:48 Quote
Toch vind ik dat raadsleden nooit moeten luisteren naar de achterban, dat wordt dan gezien als draaien. Men moet zich houden aan datgene wat ze vinden voor verkiezingen. En ik vind ook dat voor de afbraak van de Klinker alle nieuwbouw plannen klaar hadden moeten zijn.
Nieuw bericht