Clubs als eerste de dupe van snoeimes Oldambt

vrijdag 22 oktober 2010 17:10

Verenigingen en clubs in Oldambt zijn de eerste die volgend jaar de bezuinigingen voelen. De gemeente moet twee miljoen euro bezuinigen en haalt het geld onder meer uit te verstrekken subsidies aan clubs.Verder wordt er minder geïnvesteerd in nieuw beleid en snijdt de gemeente in eigen vlees. Er moeten ambtenaren uit en de inkoop van abonnementen, bureauspullen, verzekeringen en wat dies meer zij wordt tegen het licht gehouden.

Financiënwethouder Klaas van Leeuwen zegt dat de financiële toekomst nijpend wordt. "We hebben voor komend jaar een tekort van zes ton, maar in de jaren daarna loopt het tekort op, tot 3,1 miljoen in 2014. En dan zitten we nog in onzekerheid over wat er in Den Haag gebeurt."

Vooral op de gebieden WMO en de sociale zekerheid moet winst gehaald worden. Van Leeuwen: "Mensen die recht hebben op een uitkering, houden die, maar we moeten kijken hoe we het systeem efficiënter kunnen maken." Voor volgend jaar rekent Oldambt al op een bezuiniging van 1,6 miljoen door dat beleid.

Bron: DvhN

« Terug

Reacties op 'Clubs als eerste de dupe van snoeimes Oldambt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.